"Yaratıcı Drama ile Roman İncelemesi" adlı Ulusal eTwinning projesi başarıyla tamamlanmıştır...

22.04.2022 1269

"Yaratıcı Drama ile Roman İncelemesi" adlı Ulusal  eTwinning projesi başarıyla tamamlanmıştır.

Yaratıcı drama romanların engin dünyasına açılan yeni bir kapıdır.  Okulumuz öğrencilerinden Zeynep Suven, Eda Soya, Ceylin Çalık, Elif Melis Yazar, Ayşe Ece Yücel bu engin dünyanın kapılarını açıp,  Ulusal etwining projesi olan "Yaratıcı Drama ile Roman İncelemesi"  konusunda başarı ile çalışmışlar ve projeyi tamamlamışlardır.

Bu projede Jack London "Beyaz Diş" ve Agahta Cristie "On Kişiydiler"  romanları ortaklar ve öğrenciler tarafından okunmuş ve yaratıcı drama teknikleri uygulanarak incelenmiştir. Bu şekilde metinler arası ilişkiler ortaya konularak metaforlar yapılmıştır. Ayrıca romanların kahramanlarından yola çıkılarak romana yeni yorumlar getirilmiştir. Bu Ulusal etwining projesi    Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nur Erdem rehberliğinde yürütülmüş olup,  proje 15 Ekim 2021'de başlamış ve üç buçuk ay sürmesi planlandığı halde öğrencilerin isteği üzerine 31 Mart 2022'ye kadar uzatılmıştır. Projede 4 öğretmen ve 15 öğrenci çalışmıştır.