Gazi Anadolu Lisesi "Twintabu" isimli proje ile "Ulusal Kalite Ödülü" ve "Avrupa Kalite Ödülü" aldı...

01.01.2021 637

 

 

Gazi Anadolu Lisesi  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Saadet KARA'nın koordinatörlüğünde onbir öğrencimizle gerçekleştirilen "Twintabu" isimli  proje ;  31 Ağustos 2020'de "Ulusal Kalite Ödülüne", 27 Ekim 2020'de de "Avrupa Kalite Ödülüne" layık görülmüştür.

Türkiye ve Avrupa ülkelerinden 55 ortağın dahil olduğu, oyunlaştırarak öğretimi konu alan  Twintabu isimli  proje Ekim 2019- Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimiz proje ortaklarıyla beraber, " cross word, resfebe, tabu, scrabble, Ken doku, Mangala" gibi zeka oyunlarını ders konularına adapte ederek hem eğlenerek öğrenmişler, hem de web 2 araçları ile tanışıp yaratıcılıklarını geliştirmişler ve "kodlama eğitimine" katılarak sertifika almışlardır.

Projenin en nihai çıktısı da;  öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirerek, hem ekip çalışmasının hazzını hem de birbirlerini destekleyen "olumlu rekabeti" öğrenmeleri olmuştur.

Yaklaşık sekiz ay süren projenin önce ülkemiz içinde "Ulusal Kalite Ödülüne", daha sonra da yurt dışında "Avrupa Kalite Ödülüne" layık görülmüş olması, öğretmenimiz Saadet KARA ve aşağıda isimleri bulunan öğrencilerimizle birlikte Gazi Anadolu Lisemiz için de büyük bir onur olmuştur.

Öğrencilerimiz ; Oğuzhan KOÇYİĞİT, Mert YILDIRIM, Lütfi Mert İLHAN, Atalay Ferit ÖZDEMİR, Deniz DOĞAN, Gökçe Bahar AKPINAR, Ceren KAPLAN, Makbule Berra ASLAN, Fatimatüz Zehra YAZIMAN, Fatma Berna ÇİLELİ, Hasibe KARABULUT.

Haberin detayı için tıklayınız...