GAZİ ANADOLU LİSESİ SATRANÇ KULÜBÜ HIZLI BAŞLADI!

Ankara’nın satranç dalında başarılı okullarından Yenimahalle Gazi Anadolu Lisesi, 9. Sınıf öğrencilerine özel bir satranç turnuvası ile okula yeni katılan öğrencilerine “hoşgeldiniz” dedi. 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen, 7 tur üzerinden ve 20 dakika düşünme temposu ile oynanan turnuvaya 25 öğrenci katıldı.

25.09.2014 2780

s2

“Hoşgeldin Satranç Turnuvası” sonucunda ilk iki sırayı paylaşan öğrenciler 7 turda 6 puan toplayan Haluk Gül ve Faruk Mert Akcan oldular. İlk 10 dereceye giren öğrencilere Başarı Belgesi, diğer katılan öğrencilere de bu sosyal faaliyetlerini belgelendirmek üzere birer Katılım Belgesi düzenlendi. Okulun satranç etkinliklerini düzenleyen GAL Satranç Kulübü, böylelikle okul takımını güçlendirme ve bu yılkı hedeflerini gerçekleştirme yolunda hızlı bir başlangıç yaptı.

s1

Kulübün satranç etkinliklerine danışmanlık yapan, okulun matematik öğretmenlerinden Hüseyin Delil ve Ali Arslan Usul ile okulumuzun Fizik öğretmenlerinden Veli Buzlu, bu yılki hedefleri için Yıldızlar Satranç ligini ilk 5te bitirmek istediklerini, okullar arası satranç turnuvasında da geçen yılki 1.liklerini korumak istediklerini belirttiler. Ayrıca, gerçekleşmesi halinde okullar arası BEKO satranç turnuvasına daha güçlü bir takımla katılıp geçen yılki derecelerini  ileriye taşımak amacında olduklarını açıkladılar. Bu hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak bir sponsor arayışında olduklarını da ifade ettiler.