12 Mart İstiklâl Marşının Kabulünün 100. Yılını etkinliklerle kutladık...

12 Mart İstiklâl Marşının Kabulünün 100. Yılını etkinliklerle kutladık...

İSTİKLÂL MİLLETİNDİR: 'ÂKİF'TEN ÂSIM'A'

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 12 Mart İstiklâl Marşının Kabulünün 100. Yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde okullardan seçtiği 'Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı' temalı 100 etkinlik projesinden biri de öğrencilerimizin hazırladığı ve okulumuzda gerçekleştirilen Panel(Açık Oturum) oldu.

'Âkif'ten Âsım'a: İstiklâl Milletindir' başlığını taşıyan panelimiz 12 Mart 2021 günü saat 12.00'de okulumuz konferans salonunda gerçekleşti. İl etkinliği kapsamında icra edilen proje Panelimizi Okul Müdürü Abdullah Ercan ile Okul-Aile Birliği Başkanı Soner Günal salonda izlerken yapılan canlı yayınla okulumuzdaki tüm sınıflar da anında izleme imkanı buldu. Edebiyat öğretmenlerimiz Rana Değirmenci ve Saliha Şahin'in danışmanlığını yaptığı açık oturumda Başkanlığı 10D sınıfından Kadir Köykolu üstlendi. Canlı yayında Okul Aile Birliği Başkanımız öğrencilere destek sağladı.

İki oturumda gerçekleşen Panel; Kadir Köykolu ve Sevilay Ünal'ın program açış konuşmaları ile başladı. Açış sunumunda günün anlam ve önemi vurgulandı, TRT arşivindeki Mehmet Âkif ve İstiklal Marşının Kabulü belgeselinden bir bölüm izlendi. Açılış sonrası Elifnaz Suluhan 'Büllbül' şiirini seslendirdi.  Konuşmacılarını 10C ve 10D sınıfları öğrencilerinin oluşturduğu Panele geçildi. Panel ve sunulan Bildiriler şöyledir:

1. Oturum: 'Mehmet Âkif, Safahat ve Eğitim'

Mehmet Âkif'in Hayatı: Buğra Paksoy  (Telekonferans Bağlantı) (10D)

Mehmet Âkif'in Edebî Kişiliği: Elif Naz Suluhan(10D)

Mehmet Âkif ve Eğitim Anlayışı: Sevilay Ünal(10D)

Mehmet Âkif'in Safahat'ında Öğretmen Modeli: Kemal Efe Çırakoğlu (10D)

2. Oturum: 'İstiklal Marşı- İstiklal Milletindir'

Kurtuluş Savaşı ve Mehmet Âkif: Anıl Uzunömeroğlu (10 D)

İstiklal Marşının Yazılması ve Kabulü: Tarık Taha Engürel (10C)

İstiklal Marşının Bestelenmesi: Buğra Paksoy (Telekonferans Bağlantı)

Âkif'ten Âsım'a (Sonuç Bildirisi):  Oturum Başkanı Kadir Köykolu- (Şiir Seslendirmeleri: Sevilay Ünal)

İki oturum arasında 9H sınıfından Tunahan Yıldız'ın sesinden 'Çanakkale' şiiri, yine kendisinin hazırladığı sunum eşliğinde dinlendi. Finalde oturum başkanının 'İstiklal Milletindir' sözünü vurgulamasının ardından Müzakere kulübü temsilcisi 10G sınıfından Elif Nur Akıncı 'İstiklal Marşı'nı seslendirdi. 9G sınıfı öğrencileri Bildirilerde geçen Safahat'tan şiir parçalarını seslendirdiler.  Seslendirilen şiirler, telekonferans bağlantısı ve sunumlarla zenginleşerek bilgi şöleni ve anma programı havasına dönüşen Panel, yaklaşık bir saat sürdü; öğrencilerin üstün performans ve coşkuları ile başarılı bir şekilde tamamlandı.

22.03.2021 833

22-03-202122-03-202122-03-202122-03-202122-03-2021