10F Sınıfı Öğrencileri eTwinning Proje Ortaklarıyla Eskişehir'de Buluştu...

10F Sınıfı Öğrencileri eTwinning Proje Ortaklarıyla Eskişehir'de Buluştu...

16.01.2020 1283

            2019-2020 öğretim yılında okulumuz 10F sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Nesrin Çetinkaya rehberliğinde, kuruculuğunu Eskişehir Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Ürkel Boz'un yaptığı 17 Sustainable Development Goals adlı uluslararası eTwinning projesine dahil oldular. Projede Türkiye,İtalya ve Romanya'dan 5 okul işbirliği içinde gerçekleştirecekleri etkinliklerle Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında oluşturulan 17 adet Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini öğrenecek ve 2030 yılına kadar tüm dünyada sona erdirilmesi hedeflenen yoksulluk, eşitsizlik ve adaletsizlik ve iklim değişikliği gibi küresel sorunlara dikkat çekerek, okulumuzda ve çevremizde bu konulardaki bilinci arttırmış olacaklar.2019-2020 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan bu sosyal projede web.2 araçlarını etkin bir şekilde kullanacak olan proje ortağı okulların öğrencileri aynı zamanda proje dili olan İngilizceyi de aktif bir şekilde kullanmış olacaklar.

           Projenin şu ana kadar geçen 4 aylık sürecinde öğrenciler farklı türde web.2 araçlarıyla kendilerini ve okullarını tanıttılar, anketler oluşturarak araştırmalar ve sunumlar yaptılar.10 Ocak 2020 tarihinde 10F sınıfı öğrencileri, İngilizce Öğretmenleri Nesrin Çetinkaya ile birlikte proje kurucu ortakları olan Eskişehir Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ayşe Ürkel Boz'un davetlisi olarak Eskişehir'e gittiler. Ortak okullar,ilk buluşmalarında öncelikle tanışıp projenin devamındaki ortak çalışmaları konusunda planlamalar yaptılar

           Aynı gün içinde Eskişehir il sınırlarında yer alan Tepebaşı Belediyesi'ne ait Remourban Yaşam Köyü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 11.si olan sürdürülebilir şehir ve toplumlar alanında ülkemizdeki tek örnek model olan Remourban Yaşam Köyü'nde incelemelerde bulunan öğrenci ve öğretmenler, proje sorumlularından bilgi aldılar ve belediyeye ait elektrikli bisikletleri deneme şansını buldular. Günün sonunda Eskişehir Anadolu ve Ankara Gazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Tepebaşı Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç tarafından ağırlandılar. Burada, belediye başkanına Remourban projesinin ayrıntıları konusunda sorular soran öğrenciler, 17 Suatainable Development Goals projesinin çalışmalarından bahsederek, proje ortak ürünlerinden birisi olan 2020 takvimini hediye ettiler.